Skvelý zoznam úloh

Položte si jednoduchú otázku, aby ste zistili kde sa nachádzate.

  • Ako často meníte váš zoznam úloh?
  • Sú to úlohy, ktoré som si dal sám?

Len 6 úloh. Možno si poviete, ako málo, predsa v priebehu dňa ich riešim nepomerne viac. To určite áno. Ale sú to skutočne úlohy, ktoré sme si dali mi sami, alebo sú to úlohy, na ktoré sa snažíme v hektickom tempe reagovať a zabúdame na podstatné úlohy, ktoré majú pre nás najväčšiu hodnotu? Moje odporúčanie pre vás. Zaplánujete si maximálne 3 úlohy.

Položky skvelého zoznamu sú špecificky vyhradené pre veci, na ktoré sa tešíte, alebo ktoré vo vás na konci dňa zanechajú pocit spokojnosti.

To je rozdiel medzi zoznamom úloh a „skvelým zoznamom úloh“.

Platí, že skvelé zoznamy sa zvyčajne delia na dve skupiny. Úlohy na ktoré sa tešíme a na úlohy, z ukončenia ktorých budeme spokojní. Tešte sa, že si pozriete obľúbený film, naplánujete si večer s priateľmi, alebo si dáte relaxačný kúpeľ. Tieto položky sú o niečo krátkodobejšie, zamerané na potešenie. Položky zamerané na spokojnosť, môžu byť na začiatku veci na ktoré sa netešíte, ale po ich zrealizovaní sa budete cítiť naplnení. Tie bývajú o niečo dlhodobejšie, sú zamerané na spokojnosť. Veci, ako je vytvorenie zdravého stravovacieho návyku, uchádzanie sa o lepšiu prácu, vypnutie telefónu hodinu pred spaním, alebo odhodlanie spoznávať nových ľudí. Tieto položky rozdeľte na malé úlohy zvládnuteľné v priebehu dňa bez toho, aby ste sa museli premáhať. Cieľom skvelého zoznamu je urobiť vás šťastnými na konci dňa.

Neustály pokrok vpred poráža dokonalosť.

Keď sa pozriete späť na svoje posledné dni, koľko z nich je zameraných na položky charakteristické pre skvelý zoznam úloh?